Szia!
Mint ahogy már a zárt életmódváltó csoportban is említettem készülök neked is Egészséges Karantén Konyha posztokkal, hogy egészségesen és fitten éljük át a COVID-19 okozta nehézségeket.
Az első recept egy ebéd ötlet, amit bátran javaslok, hiszen rengeteg zöldséget tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz.
Hozzávalók:
- 3 db kalifornia paprika
- 50 g quinoa
- 100 g franciasaláta alap
- 1 tojás
- 100 g csirkemell
- 50 g (ízlés szerint) light sajt a tetejére
Elkészítés:
- A zöldséget megpároljuk vízben, a csirkemellett kis olajon vagy állati eredetű zsiradékon elkészítjük. Ha nagyon multitasking-ba akarod nyomni, akkor a Quinoát is elkészítheted, amihez 3x annyi vízmennyiség kell, használd poharat a méréshez!
- Míg a töltelék készül, addig a paprikákat mosd meg, skalpold meg és csumázd ki, és reszelj le sajtot.
- Ha a töltekékek elkészültek keverd össze őket, de mielőtt beletöltenéd a paprikákba, előtt tegyél bele 1 tojást, amit keverj össze a töltelékkel.
- Töltést követően a reszelt sajtot tedd rá a tetejére, mint "kalap", és az előmelegített sütőbe helyezzük.
- Sütéshez 175°-ot haszálj légkeveréses sütőben 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad a paprikára.
- Ha kivetted a papikát, készíts róla egy fotót és töltsd fel instára a #taplalkozasmentor hashtaggel, majd fogyaszd egészséggel. :D
Íme az eredmény:
További receptekért és szemléletmód formálással kapcsolatban kövess Facebook-on és Instagram-on is. :)
Üdv,
Hajdú Péter
Life és Business Coachjelölt
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt