A táplálkozásunk mentorálható?

A táplálkozásunk mentorálható?

Snickers torta

2020. április 04. - taplalkozasmentor


Ez egy rendhagyó recept lesz ugyanis nem az Egészséges Karantén Konyha következő részét hoztam, hanem azt a tortát, amit húgomnak készítettem el születésnapjára. :)

Snickers torta 

Hozzávalók:
Piskóta:

- 6 tojás 
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 20 g kakaópor
- 1 cs sütőpor 

Krém:
- 150 g porcukor 
- 300 g mogyoróvaj
- 250 g margarin
- 60 g kakaópor
- 2 tk vanília aroma

Karamell:
- 300 g cukor
- 2 dl főzőtejszín (10%-os)
- 2 csipet só
- 50 g vaj
- 150 g sótlan mogyoró 

Díszítés:
- 1 tábla étcsokoládé (~80%)
- 50 g sótlan mogyoró 
- 2 db Snickers

Elkészítés:
- Elsőnek elkészítjük a piskótát. A tojás fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük, míg krém állagot nem kapunk.
- A keményre vert habot és a krémet összekeverjük óvatosan, majd utána hozzá keverjük a lisztet és a sütőport, ezt is óvatosan.
- Az így kapott masszát tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és liszttel leszórjuk az oldalát.
- A piskótát 10 percre sütőbe tesszük 200 fokra, ha letelik a 10 perc fogvájó próbát végzünk. Ha jó akkor hagyjuk még egy kicsit a sütőben és közben elkészítjük a karamellt.

- A karamell elkészítéséhez a cukrot elkezdjük melegíteni, majd amikor elkezd barnulni hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, addig melegítjük, míg összefüggő krémet kapunk. Hasonló állagot kell kapnunk, mint a McFreeze fagyira szoktak tenni :)

- A margarint, a porcukrot, a mogyoróvajat, a kakaóport és a vanília aromás összekeverjük.
- Amint kész a krém és a karamell, kivesszük a sütőből a piskótát, majd ketté vágjuk és elkezdjük a töltést.
- Az első réteg a krém, majd egy réteg karamell, majd egy újabb krém réteg és lefedjük a piskóta második részével.

- Utána elkezdjük a díszítést. Mivel ez születésnapi tortának készült így kicsit odafigyeltem rá. Így olvasztottam rá étcsokoládét, tettem rá Snickers darabokat és durvára darált mogyorót.

 

Íme az eredmény:

aeb7b35b-2ce6-43da-ae3f-16476ccaffb0.jpeg

 f148bb52-b4f3-4126-b7d9-dba186b104bf.jpeg
ab973df3-9d32-48ed-9325-8fe067408930.jpeg
b6dcd622-8a30-4907-95b2-dc1cf1c6dc33.jpeg
0722df34-bef9-459e-822c-55e8c9d4a894.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://taplalkozasmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8915591504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása