A táplálkozásunk mentorálható?

A táplálkozásunk mentorálható?

Teljes kiőrlésű kenyér, ahogy én készítem

Egészséges Karantén Konyha #2

2020. március 29. - taplalkozasmentor

Szia!

Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő blogbejegyzésében.

 

Mivel mindenki mázsa számra vette a lisztet, így úgy gondoltam, hogy egy egészséges teljes kiőrlésű kenyér recepttel készülök számodra.

 

Hozzávalók (kis cipóhoz):
- 150 g teljes kiőrlésű vagy durum liszt
- 100 g finomliszt 
- 1 csomag szárított élesztő (10g)
- 1 ek olaj
- 450 ml víz (szükség szerint növelhető, attól függ hogy a TK liszt mennyire nyeli a vizet)
- 2 tk só
- 0,5 tk cukor (bár szárított volt az élesztő, egy kis édes élmény nem árt �)

Elkészítés:
- A liszteket és az élesztőt összekeverjük.
- A liszt keverékünkhöz hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat és folyamatos adagoljuk a vizet, míg a el nem válik a kezünktől, azonban száraz se legyen, inkább ragacsos legyen, mint lisztes.
- Meleg helyre vagy napos teraszra helyezzük keleszteni 30 percig, majd átgyúrjuk, és ezt megismételjük háromszor.
- Amint az utolsó gyúrással is végeztünk, utána formába helyezzük és előmelegített sütőben 220 fokon 20-25 percig sütjük.
- Ha készen van a kenyerünk, lefotózzuk, instagramra feltöltjük a #taplalkozasmentor és #EgészségesKaranténKonyha hashtaggel, szeleteljük és melegem fogyasztjuk. �

 

Íme az eredmény:

1a0fa9e7-486d-448d-9d02-44392b908ad6.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://taplalkozasmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6515569530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása