Szia!
Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő blogbejegyzésében.
Mivel mindenki mázsa számra vette a lisztet, így úgy gondoltam, hogy egy egészséges teljes kiőrlésű kenyér recepttel készülök számodra.
Hozzávalók (kis cipóhoz):
- 150 g teljes kiőrlésű vagy durum liszt
- 100 g finomliszt
- 1 csomag szárított élesztő (10g)
- 1 ek olaj
- 450 ml víz (szükség szerint növelhető, attól függ hogy a TK liszt mennyire nyeli a vizet)
- 2 tk só
- 0,5 tk cukor (bár szárított volt az élesztő, egy kis édes élmény nem árt �)
Elkészítés:
- A liszteket és az élesztőt összekeverjük.
- A liszt keverékünkhöz hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat és folyamatos adagoljuk a vizet, míg a el nem válik a kezünktől, azonban száraz se legyen, inkább ragacsos legyen, mint lisztes.
- Meleg helyre vagy napos teraszra helyezzük keleszteni 30 percig, majd átgyúrjuk, és ezt megismételjük háromszor.
- Amint az utolsó gyúrással is végeztünk, utána formába helyezzük és előmelegített sütőben 220 fokon 20-25 percig sütjük.
- Ha készen van a kenyerünk, lefotózzuk, instagramra feltöltjük a #taplalkozasmentor és #EgészségesKaranténKonyha hashtaggel, szeleteljük és melegem fogyasztjuk. �
Íme az eredmény: