Szia!
Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő részben.
Lekapott most nagyon a tortakészítés hulláma, így egy újabb tortát hoztam nektek.
Répatorta
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 2 dcl olaj
- 4 db tojás
- 25 dkg durum vagy teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg dió durvára vágva
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 opcionális vaj és liszt a forma kikenéséhez
KRÉM
- 20 dkg a krémhez natúr krémsajt vagy mascarpone
- 1 ek porcukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 ek ha mascarponés a krém: lime- vagy citromlé és héj
Elkészítés:
- Először durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra.
- Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn
- Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásokat. Alaposan elkeverjük.
- Belekeverjük a reszelt répát is.
- A tortaformánkat, ha szükséges, kivajazzuk-lisztezzük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
- Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart.
- Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.
- Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit összekeverjük, és a tetejére kenjük.
Ha kész a torta, készíts róla egy fotót és töltsd fel instára a #taplalkozasmentor hashtaggel, majd fogyaszd egészséggel. :D
További receptekért és szemléletmód formálással kapcsolatban kövessFacebook-on és Instagram-on is. :)
Üdv,
Hajdú Péter
Life és Business Coachjelölt
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt
Íme az eredmény: