Szia!
Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő részben.
Szinte majdnem majdnem minden hétvégén az asztalon szerepel a sültkrumpli, és ezt hivatott egészségesebb formában bemutatni a Hasselback-burgonya, amit az alábbi recept alapján szoktam én elkészíteni. Mondanom sem kell, hogy azóta nagy hírnév el örvend a család körében.
Hozzávalók:
- 5-6 db burgonya
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet só
- zöldfűszerek ízlés szerint
Díszítéshez 2-3 ek tejföl és zöldfűszerek.
Elkészítés:
- Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval és a zöldfűszerekkel belekeverjük az olajba.
- A burgonyát alaposan meghámozzuk. A burgonyákat lefektetjük és éles késsel kb. 2 mm-énképéből neked alkuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át.
- A beirdalt burgonyákat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin, és kenőecsettel szépen megkenjük mindegyiket a fűszeres olajjal.
- A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 180 fokra növeljük és nagyjából 50-55 percig sütjük.
- Ha kivettük, tálalás előtt díszíthetjük tejföllel és zöld fűszerekkel.
Ha kész a tálalás, készíts róla egy fotót és töltsd fel instára a #taplalkozasmentor hashtaggel, majd fogyaszd egészséggel. :D
További receptekért és tanácsokkal kapcsolatban kövess Facebook-on és Instagram-on is. :)
Üdv,
Hajdú Péter
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt
Íme az eredmény: