Szia!
Üdvözöllek az újabb Egészséges Karantén Konyha következő részében.
Ha már húsvét, akkor nem telhet el az ünnep egy finom alakbarát foszlós kalács nélkül.
Hozzávalók:
- 500 g durumliszt vagy teljes kiőrlésű liszt (én durumból készítettem)
- 220 ml tej
- 75 g puha vaj
- 100 g eritrit
- 1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez
- 15 g friss élesztő
Elkészítés:
- Az élesztőt langyos tejben és egy kis cukorral felfuttatjuk. (igen egy kis cukor mindenféleképpen kell) :)
- A hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk.
- Ezután egy melegebb helyen, 35 percig kelesztjük.
- Ha kész, kiborítjuk a tésztát egy nyújtódeszkára, ahol egy kicsit kézzel kinyújtjuk.
- Egy kés segítségével 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, ezekből kis golyókat formálunk és letakarva 20 percig tovább kelesztjük.
- Kezdődhet a formázás! A golyókat kilapítjuk, feltekerjük, és hosszú, kötél vastagságú hengert sodrunk belőlük.
- Ezeket a végüknél összefogjuk, és kezdődhet a fonás!
Ha kivetted a kalácsot, készíts róla egy fotót és töltsd fel instára a #taplalkozasmentor hashtaggel, majd fogyaszd egészséggel. :D
További receptekért és szemléletmód formálással kapcsolatban kövessFacebook-on és Instagram-on is. :)
Üdv,
Hajdú Péter
Life és Business Coachjelölt
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt
Íme az eredmény: