A táplálkozásunk mentorálható?

A táplálkozásunk mentorálható?

Bundáskenyér újragondolva

Egészséges Karantén Konyha #7

2020. április 26. - taplalkozasmentor

Szia!

Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő részben.

Nem telhet el úgy egy hétvége, hogy ne legyen a reggelire bundáskenyér. Azonban újragondolva, egészségesebb kivitelben ajánlom mindenkinek 

Hozzávalók:
- 3 db teljes kiőrlésű kenyér 
- 2 db kis méretű házi tojás 
- 1 ek 12%-os tejföl
- 2 db paradicsom 
- 5 szelet csirkemell sonka 

Elkészítés:
- Beáztatjuk a kenyereket a felvert tojásokba.
- Sütőpapírra helyezzük a szeleteket, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre, félidőnél megfordítjuk.
- Ha kész melegen tálaljuk és ízlés szerint fogyasztjuk. 

Ha kész a reggeli, készíts róla egy fotót és töltsd fel instára a #taplalkozasmentor hashtaggel, majd fogyaszd egészséggel. :D

További receptekért és szemléletmód formálással kapcsolatban kövessFacebook-on és Instagram-on is. :)

Üdv,
Hajdú Péter
Life és Business Coachjelölt
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt

Íme az eredmény:

998015ed-13f5-4b75-8c47-3d48c13952da.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://taplalkozasmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2415641940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CCnick 2020.04.27. 09:25:50

Pont annyira hangzik jónak mint amennyire jól néz ki.

A bunáskenyért az bundáskenyér. Ez nem az de még csak nem is bundáskenyérjelölt.

enrikokaruszo 2020.04.27. 09:59:26

egyre jobban hasonlítanak az egészségeséletmód pojácák a középkori flagellánsokhoz....bár, azok nem hirdették, hogy jól is esik nekik

taplalkozasmentor 2020.04.27. 10:26:00

Vannak olyan betegségcsoportok, ahol a bő zsiradék fogyasztása kerülendő, és szigorú diétát kell tartani a betegnek (pl.: epe-, vagy májbetegek vagy emelkedett összkoleszterin szint esetén). Így amikor a hagyományos eljárással készítünk egy bundáskenyeret, akkor abba az olaj egy része felszívódik, amit bejuttatunk a szervezetbe.
Magának a zsírnak a kalóriatartalma 9,1 kCal/g. A napi zsírbevitel nem haladhatja meg 60 grammot. Azonban az is elmondható, hogy a zsírokat nem szabad elhagynunk a mindennapi táplálkozásunkból, viszont a megengedett mennyiséget nem ildomos átlépni.
Így a sütőben készült eljárással azok is fogyaszthatják a "bundáskenyeret" akiknek eddig nem lehetett ilyet enni. Fontosnak tartom a tudatosságot az életünkben, és ha már ilyen kis változásokkal tudjuk csökkenteni a kalória bevitelünket, főleg így a karantén idején, amikor vélhetően mindenki kevesebbet mozog, akkor már megérte ezt a receptet közzétenni, hogy más is tudatosabban éljen.
Én személy szerint ezzel az elkészítési móddal készült "bundáskenyeret" jobban szeretem az ízé miatt, mert itt jobban lehet érezni a tojás ízét, ezzel ellentétben a hagyományos bundáskenyérben, nem feltétlen a tojás íze jut először eszembe.

CCnick 2020.04.27. 11:36:25

@taplalkozasmentor: ez mind szép, de ez akkor sem bundáskenyér hanem pl. tojásos melegszendvics. A bundáskenyérnek sültojásbundája van, ezért az a neve ami.

motoroskonyhaja 2020.04.27. 15:54:34

Nem tudom eldönteni, hogy ez szimplán nevetséges butaság, vagy tényleg komolyan gondolja ezt a hülyeséget a posztoló. És akkor még nem is szóltam a "Life és Business Coachjelölt, Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt" vagy a "taplalkozasmentor" dolgokról....
Egészségesen táplálkozni "kissé" mást jelent, mint sütőben sült, alig tojásos szendvicset rágcsálni szezonon kívüli paradicsommal, olcsó, bolti ragasztott "csirkemell sonkával". A "teljeskiőlésű kenyér " már csak a helyesírás miatt is fáj -ahogy az egész poszt, és a mentor hozzzászólása is hemzseg tőle. Plusz egy megjegyzés: attól, hogy valami teljes kiőrlésű, még nem jelenti azt, hogy egészséges, tessenek már kicsit utánolvasni a nagy hittérítés közben., mielőtt ekkora baromságokat tesznek közzé...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.04.27. 19:02:58

@motoroskonyhaja: A teljeskiőrlés óriási előnye, hogy rengeteg fuzárium gombát eszik a fogyasztója, csak ezt az ajánló nem árulja el neki.
Ez az egész poszt egy "fake news" - ne egyél ilyeneket!

Attilajukkaja 2020.04.27. 19:08:34

@taplalkozasmentor:
Igazad van, ez egy zsírszegény tojásos kenyér. Nincs vele semmi baj, csak a bundáskenyér elnevezés nem tetszik egyeseknek. És igzauk van, mert ez tényleg nem az. Attól még egyáltalán nem butaság, és biztosan finom is!

allegravelli 2020.04.27. 22:51:32

A kenyérnek, csirkemellsonkának, tejfölnek semmi köze az egészséges étkezéshez.

ComLo 2020.04.28. 00:21:51

@motoroskonyhaja: Minden szavaddal egyetértek, de egy apró nagyon halvány pozitív dolgot azért említsünk meg a postolónál. Engem azok az "life coaching", "spirituális egészségmegörzés", "vegán bölcseletek", és tucatnyi HR-es megmondóblog idegesít a legjobban, ahol fájdalmasan túltolt modorossággal, megmondják az élet nagy igazságát, majd hogy ez úgy nézzen ki megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás volt, letiltják a kommentelési lehetőségeket. Itt legalább a szerző megadja a népnek hogy véleményt mondhassanak, sőt még reagált is az őt ért kritikákra. Mégegyszer: minden szavaddal egyetértek, de ez nálam ér egy kicsi respect-et.

Attilajukkaja 2020.04.28. 00:47:47

@allegravelli:
Mi az, ami nem egészséges a kenyérben, csirkemellsonkában és a tejfölben?

Ráhel a saját lábunkon áll 2020.04.28. 09:02:40

“... Coachjelölt
Okleveles táplálkozástudományi szakemberjelölt...”

Fentebb a képen az nem bundáskenyér, hanem csak egy bundáskenyérjelölt.

Ezeket a bundáskenyérkenyérjelölteket mèg egyenként a tojásba forgatjuk.
Kicsit benne is hagyhatjuk, hogy megszívja magát a tojással.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és ha felforrósodott, akkor beletesszük a bundáskenyérjelölteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

És készen is van a bundáskenyér.

motoroskonyhaja 2020.04.28. 09:06:40

@ComLo: Teljes mértékben egyetértünk! Igazad van, ez tényleg pozitív, a legtöbb ilyen oldalon nincs - vagy csak előzetes moderáció után jelenik meg - a komment.

szanalmas 2020.04.28. 09:20:59

@Attilajukkaja: "és biztosan finom is"

Nyilván az ízlések és pofonok különböznek, mi pár éve kipróbáltuk ezt, és azóta soha többet nem csináltunk, mert nem ízlett (katasztrófa). Egyébként a teljes kiőrlésű kenyér a legrosszabb választás még rendes bundáskenyérhez is - szerintem szörnyű az íze hozzá -, ettől függetlenül gondolom, hogy lesz aki szerint finom. Jó, hát van akiknek a nyers giliszta is ízlik, egészségükre!

Attilajukkaja 2020.04.28. 09:50:26

@Ráhel a saját lábunkon áll:
"Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és ha felforrósodott, akkor beletesszük a bundáskenyérjelölteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük."
Nekem is pont ez jutott az eszembe. :o)

@szanalmas:
"van akiknek a nyers giliszta is ízlik, egészségükre!"
A giliszta egy ragyogó fehérjeforrás. Valóban egészséges. Ízlésekről pedig tényleg kár vitázni.

cicmen 2020.04.28. 14:21:12

@Attilajukkaja: A giliszta egy ragyogó fehérjeforrás. Valóban egészséges............

Pláne olajmentes bundáskenyérrel, meg egy kis tejföllel!

cicmen 2020.04.28. 14:21:13

@Attilajukkaja: A giliszta egy ragyogó fehérjeforrás. Valóban egészséges............

Pláne olajmentes bundáskenyérrel, meg egy kis tejföllel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.05.03. 20:06:17

Nem is tudom mi a bajunk ezzel a poszttal? 11000 clickkel sok pénzt begyűjtött egy amúgy teljesen megbukott recepttel ...
süti beállítások módosítása